Logo

Podrška reisu-l-ulemi sarajevske i slovenačke uleme

  • Published in
  • Kategorija: Reisu-l-ulema
  • Štampa

Sarajevo, 17. februar 2009. (MINA) - Danas su reisu-l-ulemu dr. Mustafu Cerića posjetili imami sarajevski i slovenački predvođeni muftijom sarajevskim Huseinom ef. Smajićem i muftijom slovenačkim dr. Nedžadom ef. Grabusom.

Oni su izrazili bezrezervnu podršku reisu-l-ulemi u njegovom radu, projektima Rijaseta Islamske zajednice, posebno izgradnji zgrade sjedišta Rijaseta na Kovačima u Sarajevu. Istakli su da je to ponos za sve muslimane i generacijski projekat historijskog značaja.

Nakon susreta s Reisu-l-ulemom muftija slovenački dr. Nedžad Grabus je za MINU izjavio:
- Islamska zajednica u Sloveniji i svi imami koji su prisustvovali današnjem sastanku su došli da izraze zahvalnost Reisu-l-ulemi za podršku u kupovini zemljišta za izgradnju džamije u Ljubljani, posebno na organiziranju sergije u okviru Islamske zajednice u BiH i u džematima u bošnjačkoj dijaspori u tu svrhu. Također smo zahvalili reisu-l-ulemi na promociji ove ideje među relevantnim faktorima u svijetu koji će, ako Bog da, pomoći u drugoj fazi tj. izgradnju same džamije. Naravno, kazali smo mu i to da smo ponosni što će Islamska zajednica imati i svoje sjedište na Kovačima u Sarajevu. Nadamo se da će to biti u što skorije vrijeme, rekao je muftija Grabus.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.