Logo

Reisu-l-ulema primio Gregorijana

  • Published in
  • Kategorija: Reisu-l-ulema
  • Štampa

Sarajevo, 12. februar 2009. (MINA) - Danas je reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić primio Raffi Gregorijana vršioca dužnosti Visokog predstavnika u BiH.
Današnja posjeta Gregorijana reisu-l-ulemi došla je nakon jučerašnjeg paljenja džamije u Višićima kod Čapljine i drugih nedavnih napada na druge vjerske objekte.
Istaknuto je da čin paljenja džamija Islamsku zajednicu zabrinjava jer se ne radi samo o napadima na fizičke predmete kao što je paljevina džamija, ovi napadi na Islamsku zajednicu imaju i svoje psihološke efekte na narod i kod njega proizvode određene vrste straha.

-U razgovoru smo kazali da u BiH mora vladati vladavima prava a ne vladavina bilo čije volje, partijske ili bilo koje druge interesne grupe. Također, prejudiciranje sudskih procesa o bilo čemu nikome ništa ne doprinosi i jedini način da svi imamo mir jeste da prihvatimo princip da niko nije nije kriv dok se ne dokaže krivica, odnosno su svi nevini dok se ne dokaže da je neko kriv. U tom smislu i napadi koji su učestali na Islamsku zajednicu su neprihvatljivi jer su zasnovani na određenim predrasudama i pretpostavkama, a ne na činjenicaama, izjavio je nakon razgovora reisu-l-ulema dr. Cerić.

Reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić i vršilac dužnosti Visokog predstavnika u BiH Raffi Gregorijan su pozvali na mir, razboritost i poštivanje svačije ličnosti, časti i dostojanstva.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.