Logo

Pismo reisu-l-uleme američkom ambasadoru

  • Published in
  • Kategorija: Reisu-l-ulema
  • Štampa

reisu-l-ulemaSarajevo, 10. septembar 2008. (MINA) - Danas je reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić uputio pismo američkom ambasadoru u BiH Čarlsu Inglišu u povodu sedme godišnjice obilježavanja 11. septembra.

U pismu reisu-l-ulema kaže:

-Vaša Ekselencijo,
Sutra je sedam godina obilježavanja 11. septembra 2001. u Nju Jorku. Ovo je tužan dan za svako miroljubivo ljudsko biće na planeti. Molim Vas dozvolite mi da Vama, kao američkom ambasadoru u Sarajevu, izrazim iskreno suosjećanje kao i svim Amerikancima koji su ovdje u mojoj zemlji.

Vaša Ekselencijo,
Ljubazno Vas molim da prenesete familijama žrtava njujorškog terorističkog ataka da smo mi s njima u sutrašnjim molitvama na način kako se oni sjećaju svojih najmilijih. Ne trebam reći da svi Bosanci dijele bol i tugu sa Njujorčanima i svim Amerikancima nakon 11. septembra kao svoju tugu i bol nakon 11 jula 1995.

Mi ne možemo promijeniti prošlost ali možemo raditi zajedno da promijenimo budućnost za dobrobit svih nas gradeći međusobno povjerenje između svih naroda svijeta.

Još jednom, u ime Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i moje osobno primite izraze dubokog poštovanja sa molbom Svemogućem Bogu da nam da snage i strpljenja da širimo mir i dobru volju širom svijeta, kaže u pismu reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić.

 

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.