Promo banner

A+ A A-

Reisu-l-ulema se susreo sa banjalučkim gradonačelnikom

  • 0101

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein-ef. Kavazović razgovarao je jučer Medžlisu Islamske zajednice (MIZ) u Banjoj Luci sa Igorom Radojičićem, banjalučkim gradonačelnikom.

Reisu-l-ulema je izrazio zadovoljstvo time što je danas u Banjoj Luci u posjeti Islamskoj zajednici i muftijstvu, te što je imao priliku da se sretne i razgovara sa gradonačelnikom Radojičićem o pitanjma koja su važna za Islamsku zajednicu.

- Složili smo se da su odnosi u Banjoj Luci, kada je u pitanju Grad i Islamska zajednica, vrlo dobri, te da su oni u uzlaznoj putanji. Obnovili smo skoro sve džamije u ovom gradu, ostalo je još da se obnovi Arnaudija. Nemamo nikakvih spornih pitanja i nadamo se da će tako i da ostane - naglasio je reisu-l-ulema Kavazović.

U ime Islamske zajednice, on je zahvalio gradonačelniku Radojičiću, kako je rekao, na razumijevanju i svemu što je do sada urađeno.

- Za Islamsku zajednicu Banja Luka je važan centar. Nadam se da će odnosi i dalje da se unapređuju - zaključio je reisu-l-ulema Kavazović.

Gradonačelnik Radojičić je istakao da gradska vlast ima veoma dobru saradnju sa Banjalučkim muftijstvom i Islamskom zajednicom.

- Najvažnije je da svi narodi ovdje dobro žive, da sve tri vjerske zajednice imaju normalne uslove za razvoj i rad. Gradske vlasti su pokrenule i evo, zajedno sa Republikom Turskom i Muftijstvom banjalučkim, u postupku smo obnove Sahat kule. Nadam se da ćemo u taj posao ući veoma brzo, jer to je dio istorijskog blaga grada Banje Luke - naveo je Radojičić.

Kako je istakao, Grad podržava i rad "Merhameta" u Banjoj Luci, a sarađuje se i na drugim pitanjima važnim za rad Muftijstva i Islamske zajednice.

Susret u Banjoj Luci upriličen tokom posjete reisu-l-uleme Kavazovića Muftijstvu banjalučkom povodom sutrašnje svečane inauguracije i dodjele Murasele muftiji banjalučkom Nusret-ef. Abdibegoviću.

(Preporod.info)