Promo banner

A+ A A-

Ambasador Irana sa delegacijom posjetio Reisu-l-ulemu

  • 0101

Danas je reisu-l-ulemu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazovića posjetio ambasador Islamske Republike Iran u Bosni i Hercegovini nj.e. Mahmoud Heidari.

U delegaciji su još bili predstavnici ambasade, kulturnih i naučnih institucija Irana koje djeluju u BiH, među kojima su konzul za kulturu Ambasade IR Iran i predstavnici Fondacije „Mulla Sadra“ u Bosni i Hercegovini na čelu sa osnivačem Fondacije šejhom Akbarom Eydijem.

Gosti su reisu-l-ulemi čestitali na ponovnom izboru istakavši kako je podrška koju je dobio najbolja potvrda ispravnosti kursa kojim se Islamska zajednica kretala u proteklom periodu. Gosti su reisu-l-ulemi čestitali nastupanje mjeseca mevluda - rođenja Poslanika Muhameda, a.s.

Ambasador Heideri je reisu-l-ulemi prenio i čestitke i brojnih vjerskih, obrazovnih i kulturnih institucija Islamske Republike Iran, uputivši reisu-l-ulemi poziv da posjeti Iran.

Reisu-l-ulema se zahvalio na podršci koju Iran pruža očuvanju suvereniteta Bosne i Hercegovine kao države, ali i islamske tradicije Bošnjaka kao njenog najbrojnijeg naroda.