Promo banner

A+ A A-

Reisu-l-ulema sa premijerom Države Katar

16 04 2019 01 reis katar

Sarajevo, 16. april 2019. (MINA) – Treći dan zvanične posjete Državi Katar, reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH dr. Husein ef. Kavazović, sa delegacijom IZ-e, sastao se sa NJ.E. Abdullahom bin Nasserom bin Khalifom al Thanijem, premijerom Države Katar. Tokom sastanka Reisu-l-ulema se zahvalio premijeru na dosadašnjoj podršci Države Katar, kako Islamskoj zajednici, tako i državi Bosni i Hercegovini, posebno na konstantnoj podršci u realizaciji infrastrukturnih projekata.

Na sastanku se također razgovaralo i o saradnji institucija Države Katar sa srodnim organizacijama u Bosni i Hercegovini i učešću Katara u realizaciji projekata od interesa za Islamsku zajednicu u Bosni i Hercegovini. Bilo je riječi i o trenutnoj situaciji u Bosni i Hercegovini i mogućoj realizaciji projekata koji bi bili u interesu svih njenih građana. Premijer je u ime države izrazio spremnost na saradnju i podršku u svim oblastima koje su u interesu Bosne i Hercegovine i njenog naroda, dajući još jednom podršku cjelovitosti, suverenitetu i integritetu Bosne i Hercegovine kao buduće članice EU.

Prijemu kod premijera prisustvovala je Njena Ekselencija, ambasadorica Bosne i Hercegovine u Kataru, gospođa Bisera Turković.