A+ A A-

Reisu-l-ulemu posjetio izaslanik predsjednika R Indonezije

  • 0101

Sarajevo, 12. mart 2019. (MINA) – Danas je reisu-l-ulemu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Huseina ef. Kavazovića posjetio specijalni izaslanik predsjednika Republike Indonezije za međureligijski i međunacionalni dijalog i saradnju nj.e. dr. Syafiq A. Mughni. Sastanku je prisustvovala i ambasadorica Republike Indonezije u BiH nj.e. Amelia Achmad Yani.

Reisu-l-ulema Kavazović predstavio je nj.e. dr. Mughiju Islamsku zajednicu u BiH, njen historijat, hijerarhiju i aktivnostima koje provodi s ciljem zadovoljenja potreba muslimana na ovim prostorima ali i u dijaspori. Također bilo je riječi i o tradiciji muslimana na ovom podneblju, kao i mogućnostima saradanje i razmjene iskustava na različitim poljima, prvenstveno kada je riječ o obrazovanju. Reisu-l-ulema se zahvalio na ovoj posjetio te još jednom uputio riječi zahvale Republici Indoneziji i njenom narodu na pomoći podršci koju pružaju Bosni i Hercegovini.

Inače, nj.e. dr. Syafiq A. Mughni nalazi se u višednevnoj posjeti BiH gdje će se sastati sa predvodnicima vjerskih zajednica u našoj domovini te posjetiti neke od znamenitosti koje krase Bosnu i Hercegovinu.