Logo

Održana treća redovna sjednica Rijaseta

  • 0101

Sarajevo, 07. mart 2019. (MINA) – Danas je pod predsjedavanjem reisu-l-uleme Huseina ef. Kavazovića održana 3. redovna sjednica Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Na sjednici je razmatran i usvojen Prijedlog Izvještaja o radu Rijaseta za 2018. godinu i Izvještaj o finansijskom poslovanju Rijaseta za 2018. godinu.

Na prijedlog Vakufske direkcije Rijaset je usvojio Prijedlog mjera u cilju zaštite imovine u RS-u. Razmatrana je i finansijska podrška projektima „Mreže mladih“ Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini u kampanji borbe protiv pošasti kockanja.

Rijaset je dao saglasnost na jedinstven Plan upisa učenika u prve razrede srednjoškolskih ustanova Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i Prijedlog plana upisa studenata na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu za akademsku 2019/2020. godinu.

Na sjednici je razmatrano i više drugih pravnih akata i odluka iz nadležnosti Rijaseta IZ u BiH, među kojima je i Uredba o funkcioniranju organizacionih jedinica Rijaseta.

Rijaset je dao saglasnost na Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta Muftijstva mostarskog i Muftijstva travničkog, kao i saglasnost na statute džemata Helsinki, Tampere i Narpes u Islamskoj zajednici Bošnjaka u Finskoj.

Organizacioni odbor za otvaranje Aladže džamije informisao je Rijaset o pripremama za ovu značajnu manifestaciju koja će se održati 4. maja u Foči.

Rijaset je rješavao i više kadrovskih pitanja i radno-pravni status uposlenika Zajednice među kojima je i imenovanje redakcije Glasnika i Takvima. Na kraju su razmatrani zahtjevi Ureda za društvenu brigu za pomoć pojedincima i organizacijama.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.