A+ A A-

PRIZNANJE REISU-L-ULEMI U AMANU

    Sarajevo, 4. septembar 2007. (MINA) - U okviru 14. konferencije koja je danas otvorena u Ammanu, Jordan, o temi „Značenje ljubavi u Časnom Kur'anu", danas je jordanski Princ Gazi bin Muhammed, predsjednik Kraljevske akademije za islamsku misao uručio reisu-l-ulemi dr. Mustafi Ceriću diplomu redovnog člana Akademije.

Jordanski princ Gazi bin Muhamed urucuje reisu diplomu i kraljevski orden prvog reda (Small)

Jordanski princ Gazi bin Muhamed uručuje reisu-l-ulemi diplomu i kraljevski Orden prvog reda 

    Cijeneći to što dr. Mustafa Cerić radi u cilju širenja islamke misli i kulture, zbog njegovih trajnih napora da se suoči sa problemima vremena, njegovo aktivno sudjelovanje u promociji islamske savremene kulture, te zbog njegovog istaknutog naučnog rada, mi mu dodjeljujemo diplomu redovnog člana u Kraljevskoj akademiji za islamsku misao te objavljujemo naredbu da se ova diploma ima izdati u ime Divana Hašimitske Kraljevine (23. šaban, 1428/04.09.2007), potpis jordanskog kralja Abdullah II bin el-Husein, stoji u tekstu diplome.

    Pored toga, reisu-l-ulema Cerić je  danas nagrađen i kraljevskim „Ordenom el-Husein prvoga reda" za osobitu predanost u radu, zajedno sa jordanskim, egipatskim i azarbejdžanskim muftijom. To je, svakako, veliko osobno priznanje reisu-l-ulemi Ceriću iz islamskog svijeta, ali to priznanje nije ništa manje važno za cijelu IZ-u u BiH, pa  tako i za cijelu Bosnu i Hercegovinu.

Faksimil diplome redovnog clana Akademije (Small)

Faksmil diplome redovnog člana Akademije

Kraljevski Orden El Husein prvog reda za predani rad (Small)

Kraljevski Orden El-Husein prvog reda za predani rad