A+ A A-

Reisu-l-ulema uručio Muraselu Muftiji tuzlanskom

Sarajevo, 21. juni 2013. (MINA) - U Džamiji Princa Abdulaha u Tuzli, danas je reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović svečano dodjelio Muraselu - dokument o imenovanju muftiji tuzlanskom Vahid-ef. Fazloviću.

dodjela

Ovom svečanom činu prisustvovali su članovi Sabora Islamske zajednice u BiH s područja Muftijstva tuzlanskog, svi glavni imami i predsjednici medžlisa Islamske zajednice s područja Muftijstva tuzlanskog, profesori Behram-begove medrese iz Tuzle, direktori ostalih ustanova Islamske zajednice na ovom području, zvaničnici Tuzlanskog kantona i drugih sredina u kojima djeluje Muftijstvo tuzlansko, ličnosti iz javnog života Tuzlanskog kantona, predstavnici drugih vjerskih zajednica u Tuzli, vakifi i prijatelji Islamske zajednice u BiH, te brojni vjernici iz Tuzle i drugih sredina.

dodjela4

Murasela je dekret, pismeno ovlaštenje koje Reisu-l-ulema daje muftijama, muderisima i hatibima za obavljanje muftijskih, muderiskih, imamskih i hatibskih dužnosti.

Na prijedlog Reisul-uleme, Sabor Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini je 8. januara 2013. godine imenovao Vahid-ef. Fazlovića za muftiju tuzlanskog.