A+ A A-

Reisu-l-ulema uputio čestitku novoizabranom predsjedniku Irana

hassan-rouhaniReisu-l-ulema Husein ef. Kavazović posredstvom Ambasade Irana u Sarajevu, uputio je čestitku novoizabranom predsjedniku Islamske Republike Iran i iranskom narodu na uspješno sprovedenim predsjedničkim izborima. U čestitki reisu-l-uleme se kaže:

- Ambasada Islamske Republike Iran u Bosni i Hercegovini

Ambasador NJ. E. Seyed Hossein Rajabi

Vaša Ekselencijo,

U svoje lično i u ime Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini upućujem iskrene čestitke narodu, Vladi i cijelom rukovodstvu Islamske Republike Iran na uspješno sprovedenim predsjedničkim izborima, koji su protekli u ozračju mira i dostojanstva, i čestitam Njegovoj Ekselenciji Hasanu Ruhaniju izbor na odgovornu i časnu dužnost predsjednika Islamske Republike Iran.

Molim Vas da ovu čestitku prenesete novoizabranom predsjedniku Irana, Njegovoj Ekselenciji Hasanu Ruhaniju, i rukovodstvu Islamske Republike Iran na čelu sa Njegovom Ekselencijom ajetulahom Ali Hamenijem.

Uvjeren sam da ćemo i u narednom periodu biti svjedoci jačanja prijateljskih odnosa naša dva prijateljska naroda i da će Iran nastaviti razvijati svoje ekonomske i društvene potencijale za dobro svoga naroda i svih ljudi u svijetu.

Molim Uzvišenog Boga da državnom rukovodstvu Irana podari snagu i mudrost u vođenju prijateljskog iranskog naroda i države.

Vaša Ekselencijo, ambasadore Seyed Hossein Rajabi, uz izraze osobitog poštvanja prema Vama i cijelom iranskom narodu, upućujem Vam srdačne selame!