A+ A A-

Drugo takmičenje iz Islamske vjeronauke na nivou BiH

takmicenjeSarajevo, 15. maj 2013. (MINA) - U subotu, 18. maja 2013. godine u prostorijama medrese „Osman ef. Redžović“ u Velikom Čajnu – Visoko bit će održano drugo takmičenje iz Islamske vjeronauke na nivou BiH za školsku 2012/2013. godinu. Organizator takmičenja je Rijaset Islamske zajednice u BiH.

Na takmičenju će se pojaviti 24 najbolja polaznika vjeronauke okupljena u timove na regionalnom nivou (nivou muftijstava). Svi kandidati su prošli niže nivoe takmičenja (odjeljensko, školsko, općinsko, kantonalno, regionalno – muftijsko), tako da je svaki polaznik vjeronauke imao priliku da se plasira na veće nivoe takmičenja.

Finalno takmičenje će biti organizirano na dva nivoa: individualnom, tj. popunjavanjem NZOT-testova znanja, baziranih na važećim udžbenicima i literaturi iz NPP-a vjeronauke, te ekipnom, tj. kviz takmičenje u kome će tri učesnika sa područja određene regije sačinjavati jedan tim i pred svim prisutnim iskazati svoje znanje iz ovog školskog predmeta i ponuđene literature, kao i spremnost za timski rad i saradnju. Za sve učesnike i pobjednike takmičenja su pripremljene diplome, priznanja i adekvatne nagrade.

Pobjednik takmičenja će ujedno biti predstavnik BiH na prvom međunarodnom takmičenju iz Islamske vjeronauke koje će krajem juna organizirati Rijaset IZ u BiH.

Na takmičenju će također biti predstavljeni i kratki video sadržaji o socijalnom angažmanu vjeroučitelja i polaznika Islamske vjeronauke, te njihovom konkretnom doprinosu ugroženim kategorijama građana naše domovine.

Svečano otvaranje 2. takmičenja iz Islamske vjeronauke na nivou BiH bit će u subotu, 18. maja 2013. godine, sa početkom u 09.30h u amfiteatru medrese „Osman ef. Redžović“ u Velikom Čajnu.