A+ A A-

Priznanje Patriotske lige reisu-l-ulemi

Sarajevo, 12. mart 2013. (MINA) – Danas je reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović primio delegaciju Saveza udruženja boraca „Patriotske lige“.

Delegaciju je predvodio Avdo Hebib predsjednik, a u delegaciji su još bili, Dževad Mlaćo, potpredsjednik Upravnog odbora,  Dževad Tosumbegović predsjednik Skupštine „Patriotske lige“, Tahsin Okić, predsjednik „Patriotske lige“ Gradačca i Nusret Mešić, član.

reis-pat-lig-03-2013-1

Delegacija je,  u ime Saveza udruženja boraca „Patriotske lige“ uputila čestitke Reisu-l-ulemi u povodu njegovog izbora na časnu dužnost Reisu-l-uleme.

Delegacija je također, prilikom ovog susreta Reisu-l-ulemi uručila dodijeljeno mu uvjerenje organizatora otpora sa legitimacijom i članskom kartom „Patriotske lige“.

- S obzirom da je Reisu-l-ulema bio jedan od organizatora otpora u Gradačcu, mi smo mu uručili priznanje. Patriotska liga je organizacija koja je prva stala u odbranu i  koja i dalje stoji  na braniku svoje zemlje i ona će se i u budućnosti angažovati na rješavanju svih suštinskih pitanja opstanka Bosne i Hercegovine, izjavio je nakon razgovora za MINU, Avdo Hebib predsjednik Saveza udruženja boraca BiH „Patriotske lige“.

reis-pat-lig-03-2013-2