A+ A A-

Reisu-l-ulema primio u nastupnu posjetu ambasadora Malezije

careva-dzamija-sarajevo-2Sarajevo, 21. februar 2013. (MINA) - Reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović primio je danas u nastupnu posjetu ambasadora Malezije u Bosni i Hercegovini Anuara Kasmana.

Novoimenovani ambasador Malezije čestitao je reisu-l-ulemi izbor na čelnu dužnost Islamske zajednice, zaželio njemu i Islamskoj zajednici uspješan rad, te ponudio nastavak saradnje preko Federalne vlade Malezije i pokrajinskih vlada. Ambasador Malezije iskazao je interes za intenziviranje saradnje s Islamskom zajednicom posebno u oblasti obrazovanja kao i povećanje broja stipendija za studente iz Bosne i Hercegovine. Također naglasio je spremnost Malezije da Islamskoj zajednici ponudi svoja iskustva u oblasti organizacije hadža i promocije, prikupljanja i upravljanja sredstvima zekata, ali i u drugim oblastima za kojima postoji obostrani interes.

Reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović istakao važnost saradnje Islamske zajednice u BiH i malezijskih institucija, posebno u implementaciji malezijskih iskustava u radu Islamske zajednice.

Reisu-l-ulema je zaželio uspješan rad ambasadoru Kasmanu u Bosni i Hercegovini, uz nadu da njegov rad pratiti još značajnije unapređenje međusobne saradnje između dvije zemlje.