Logo

Reisu-l-ulema primio delegaciju Internacionalne lige humanista

Sarajevo, 2. novembar 2011. (MINA) - Danas je reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić primio delegaciju Internacionalne lige humanista koju je predvodio Zdravko  Šurlan, generalni sekretar Lige. U delegaciji su još bili: dr. Tarik Kupusović, predsjedavajući Vijeća ILH, Zehrudin Isaković, Ibrahim Koluder i Adis Viteškić.

reis-lig-huma-10-2011-1

Generalni sekreta ILH Zdravko Šurlan je reisu-l-ulemu upoznao o aktivnostima ILH  i odlukom  Lige da Zlatnu povelju mira za doprinos kulturi, miru i dijalogu dodijeli ministru vanjskih poslova Turske  dr. Ahmetu Davutoglu.

Predstavnici Lige smatraju da je ovo visoko priznanje dr. Davutoglu zaslužio svojom neumornom aktivnošću na promoviranju mira i  dijaloga, naročito na prostorima bivše Jugoslavije.

reis-lig-huma-10-2011-2

Reisu-l-ulema je prihvatio je da bude na čelu Duhovnog odbora za dodjelu ovog priznanja dr. Davutoglu.

Reisu-l-ulema je zahvalio delegaciji na posjeti i podržao aktivnosti ILH. Istakao je da u trenutku duhovne krize u svijetu, humanisti imaju važnu  ulogu za duhovnu obnovu.

Također je čestitao Internacionalnoj ligi humanista  na izboru dr. Davutoglua za dobitnika Zlatne povelje mira  „jer je dr. Davutoglu doista najbolja osoba koja zaslužuje visoko poštovanje i podršku za širenje mira, stabilnosti i kulture dijaloga."

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.