Promo banner

A+ A A-

Telegram sućuti reisu-l-uleme

 princ-sultan-al-saudSarajevo, 22. oktobar 2011. (MINA) - Povodom preseljenja na Ahiret prijestolonasljednika Kraljevine Saudijske Arabije, princa Sultana bin Abdul-Aziza Al Sauda, reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić uputio je telegram sućuti saudijskom kralju Abdullahu bin Abdulazizu Al Saudu,.

U telegramu sućuti reisu-l-uleme se kaže:

-Srcem zadovoljnim Allahovom odredbom, ispunjenim tugom i žalošću, primio sam vijest o smrti Vašeg brata i našeg prijatelja „Sultana dobročinitelja" princa Sultana bin Abdul-Aziza Al Sauda, prijestolonasljednika, premijera Vlade, Ministra odbrane i zrakoplovstva.

Oči su suzne, srca tužna, ali ponavljamo ono što je rekao naš Gospodar: „Mi smo Allahovi i njemu se vraćamo".

Cijeli svijet svjedoči merhumu, Allah mu se smilovao, da je nastojao činiti dobro, brinuti se o siromašnima gdje god bili, u Kraljevini Saudijskoj Arabiji i izvan nje, interesirao se o stanju muslimana, jačao njihove pozicije, podržavao njihove odgojne, obrazovne i kulturne projekte, a naročito u zemljama Balkana. Bosna i Hercegovina je imala sreću  u njegovom dobročinstvu i kontinuiranoj podršci na različitim poljima.

U ime Islamske zajednice i moje osobno ime izražavam Vašem Kraljevstvu, porodici Al-Saud i bratskom narodu Kraljevine Saudijske Arabije, našu iskrenu sućut.

Molimo Allaha Uzvišenog da rahmetliju obaspe svojom neizmjernom milošću i uvede ga u Džennet sa vjerovjesnicima, iskrenima, šehidima i dobrima, a divno li su oni društvo.

Učimo dovu da porodici umrlog podari sabur, da Vama, porodici Al-Saud i cijelom saudijskom narodu Allah podari strpljenje i utjehu - kaže se u telegramu reisu-l-uleme dr. Mustafe Cerića.