A+ A A-

Reisu-l-ulema čestitao Uskrs i Vaskrs

reisu-l-ulema-Ceric

Čestitka povodom Uskrsa

Sarajevo, 22. april 2010. (MINA) - Reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić povodom katoličkog blagdana Uskrsa uputio je čestitku nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću.

U čestitki reisu-l-uleme se kaže :

-Vaša eminencijo, kardinale Puljiću, želim Vama i svim katolicima u BiH da Uskrs provedete sa svojim najbližima i najmilijima u blagostanju, sreći i  s puno duhovne radosti.

Uvjeren sam  da svjetlo ovog blagdana, koje katolici doživljavaju na poseban način, osjećaju i svi drugi ljudi dobre volje u Bosni i Hercegovini.

Želim da uskrsno slavlje provedete u duhovnom  miru, razumijevanju i toleranciji među vjernicima, prijateljima i komšijama i da ono potakne  nadu u  bolji život svih građana naše domovine Bosne i Hercegovine.

 

Čestitka povodom Vaskrsa

Reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić uputio je mitropolitu dabrobosanskom Nikolaju čestitku u povodu  pravoslavnog blagdana Vaskrsa.

U čestitki reisu-l-uleme se kaže:

- Povodom predstojećeg pravoslavnog blagdana, Vama i svim pravoslavcima u Bosni i Hercegovini šaljem iskrene čestitke sa željom da ga provedete sa puno duhovne radosti, u lijepom raspoloženju, moleći Boga da svim ljudima podari svoju dobrotu, blagostanje i mir.

Želim da ga dočekate i obilježite u toplini  vjere, molitve i nade za bolje sutra svih građana u Bosni i Hercegovini.