Logo

Prigovor na raspodjelu sredstava

Pitanje

Na brojna pitanja o zekatu i sadekatu-l-fitru odgovarate da treba sredstva uplaćivati u
Bejtul-mal. Sva sreća da je Preporod objavio gdje su utrošena sredstva od prošle godine. Vama kao alimu ne služi na čast, ili bolje da Vas podsjetim na strah od Boga kako svjesno navodite ljude da podržavaju javašluk, neodgovornost i haos u onome što Vi zovete Bejtul-mal.
Kako je moguće da je dato 250.000 radiju BIR, i to 250.000 para od zekata i sadekatu-l-fitra, a znamo da BIR pušta haram muziku, da on nema baš neke posebne veze ni sa jednom kategorijom od 8 spomenitih u Kur'anu. Ili, kakva MINA, šta je to, šta ona radi, u koju kategoriju spada. Preporod svake godine, gospodo, negativno posluje a nikada Aziz Kadribegović nije pozvan da podnese ostavku i da date nekom ko će posao bolje napraviti.
Oprostite mi, profesore Ljevakoviću, ali da biste shvatili s koliko gnušanja muslimani posmatraju šta se u Rijasetu radi, a i vi to kroz odgovore podržavate. Moram Vas pitati, kako Vas nije strah od Boga.

Odgovor

Zahvaljujemo Vam na podsjećanju. Za utrošak sredstava zekjata iz Bejtul-mala odgovara Rijaset Islamske zajednice, a ne ja, budući da nisam ni član Rijaseta. Prema tome, sva odgovornost za pravilnu distribuciju je na njima.
Vi ste vjerovatno protiv toga da Islamska zajednica vodi ovu akciju, bez obzira na način raspodjele sredstava. Način raspodjele je samo povod, a ne i osnova Vašeg negodovanja. U svakom slučaju, želimo Vam svako dobro i neka Vas Uzvišeni nagradi za Vaš trud.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.