Logo

Moskva: Održano 11. Međunarodno takmičenje učača Kur`ana

takmicenje-moskva-2010U organizaciji i pod pokroviteljstvom „Savjeta muftije ruskog" (RUSSIA MUFTIS COUNCIL) u periodu od 23.10. do 24.10.2010. godine u Moskvi, održano je 11. Internacionalno takmičenje učača Kur´ana Časnoga u disciplini "Tilawet sa Tedžvidom".

Na takmičenju su se svojim lijepim glasovima predstavili učači iz 29 zemalja. Republiku Austriju kao i Islamsku zajednicu Austrije (IGGiÖ) na ovom takmičenju predstavio je hfz. Senad ef. Podojak koji se na ovom takmičenju uspio plasirati među 6 najboljih učača Kur´ana svijeta osvojivši visoko 6. mjesto. Prvo mjesto osvojio je poznati učač iz IR Irana hafiz Amin Poya, drugo mjesto pripalo je učaču iz Turske hafizu Mehmetu Bilir, treće mjesto zauzeo je učač iz Malezije hafiz Muhammad Anuar bin Ghazali, četvrto mjesto pripalo je dječaku iz Tadzikistana hafizu Ismaildzhon Shunkorovu dok je peto mjesto zauzeo je učač iz Južne Afrike hafiz Harun Moos.

Žiri su sačinjavali eksperti Tedžvida sa Tilavetom: Hafiz Osman Sahin (imam Fatih-džamije u Istambulu) - koji je bio i predsjednik žirija, zatim dr. Salahuddin Sultan, dr. Ragab Albayani, dr. Ibrahim Sabirov te šejh Abdel Karim Edghouch.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.