A+ A A-

Olovo: Iftar na lokaciji Čaršijske džamije

Medžlis Islamske zajednice Olovo je u utorak 14. jula 2015. godine na lokaciji za izgradnju buduće čaršijske džamije u Olovu organizirao iftar. Na iftar su pozvani donatori koji su dali priloge za kupovinu gradskog zemljišta od općine Olovo.

Nakon ezana kojeg je proučio hafiz Muhamed Mustafa Biliz mujezin Kodžatepe džamije u Ankari pristupilo se klanjanju akšam-namaza kojeg je predvodio  glavni imam Esad ef. Pepić. Namaz je obavljen na lokaciji, zatim se pristupilo iftaru. U toku iftara prisutnima se obratio glavni imam MIZ Olovo, koji je zaželio dobrodošlisu prisutnima, te izrazio svoju zahvalnost za dolazak na iftar i zahvalio im što su omogućili da Medžlis IZ Olovo kupi plac za čaršijsku džamiju. Najavio je naredne aktivnosti na izgradnji džamije. Upućen je poziv bratskoj općini Kiršehir da se 21. augusta postavi kamen temeljac.

Skupu se obratio i šef odjela za dijasporu mr. Mirsad ef. Kalajdžić koji je čestitajući MIZ Olovo na organizaciji iftara i kupovini zemljišta za izgradnju čaršijske džamije, pozvao prisutne da nastave ugrađivati sebe u izgradnji Allahove kuće naših džamija. Rekao je da trebamo imati razumijevanja i sabura kad se čeka donator, jer ono što obećaju izvrše ali treba čekati da se i realizuje.

Prisutni su iskazali svoje oduševljeno pozivom te naglasili stav da su prepoznali važnost generacijskog projekta za muslimane Olova.

E. Pepić

  • 11