A+ A A-

Busovača: Zajednički iftar na otvorenom za 50 postača

Humanitarna organizacija ''Dirhem'' je organizovala iftar za 50-ak postača u suradnji sa grupom  vrijednih insana pod vođstvom mjesnog imama Nedim ef. Klisure. Iftari su organizirani kako sa ciljem obilježavanja ovog mubarek mjeseca tako i sa ciljem jačanja jedinstva džemata. Navedeni iftar je organizovan 13.07.2015 godine, u džematu Putiš  - Medžlis IZ Busovača.

15 07 2015 02 ift bus 1

Da su ovakve aktivnosti naišle na pozitivan odjek govore pohvalni komentari  postača,zadovoljstvo, ali i njihova razdragana lica. Postaču je druga najveća radost iftar stoga atmosfera prilikom ovakvih okupljanja je i više nego pozitivna. Inače, ovaj agilni džemat se može pohvaliti da pored centralne džamije posjeduje još četiri mekteba gdje se također klanja teravih namaz, a gdje su angažirani studenti i đaci. Uz nadu da će Allah nagraditi inicijatore ovakvih i sličnih manifestacija, postačima post ukabuliti te svima magfiret primiti.

Na kraju, ovom prilikom želimo i da se zahvalimo svima onima koji su podržali ovaj program i dali svoj doprinos na njegovoj realizaciji, te također prenosimo selame i zahvale Nedim ef., te džematlija džemata Putiš.

Molimo Dragog Allaha da ih nagradi najljepšom nagradom. Amin, ja Rabbe-l-Alemin.

Adnan E. Čolo