A+ A A-

Reisu-l-ulema primio ambasadoricu SR Njemačke

Sarajevo, 17. oktobar 2017. (MINA) – Jučer je reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović u posjetu primio ambasadoricu Savezne Republike Njemačke u Bosni i Hercegovini nj. e. Christiane Hohmann.

17 10 2017 01 reis ambasadorica SR njemacke

Na jučerašnjem susretu je razgovarano o međunarodnoj konferenciji „Odgovornost religija za mir“ na kojoj su učešće uzeli i predstavnici Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini dok je poglavar IZ reisu-l-ulema Kavazović bio jedan od uvodničara. Kako je istaknuto, konferencija je organizirana na zavidnom nivou sa nadom da će polučiti značajne rezultate. Konferencija „Odgovornost religija za mir“ održana je od 21. do 23. maja 2017. godine u Berlinu i okupila je više od 100 učesnika iz 53 različite države svijeta s ciljem otvaranja dijaloga među uticajnim ličnostima i predstavnicima vjerskih zajednica iz Evrope, Bliskog i Srednjeg istoka kao i Sjeverne i Južne Afrike, kako bi se podvukao mirotvorni potencijal religija.

Također treba dodati da je ambasadorica nj.e. Hohmann ovom prilikom pohvalila i jasan stav Reisu-l-uleme i Zajednice prema ekstremizmu i sljedbenicima ekstremnih ideologija što, kako je kazala ambasadorica, demantira izjave o navodnom ekstremizmu u Bosni i Hercegovini koje se plasiraju izvana.