A+ A A-

Reisu-l-ulema primio Pierra Mirela

Sarajevo, 6. juli 2011. (MINA) - Danas je reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerrić primio Pierra Mirela direktora za zapadni Balkan u Generalnoj direkciji Evropske komisije za proširenje.

Reisu-l-.ulema je razmijenio mišljenje s Pierrom Mirrelom o važnim pitanjima koja se tiču daljeg procesa mira i pomirenja u Bosni i Hercegovini, ali i šire u regionu.

pjer-mirel-reisu-l-ulema1

Direktor za zapadni Balkan u Generalnoj direkciji Evropske komisije za proširenje Pierre Mirel je zahvalio na prijemu i podržao napore koji se čine na razvijanju međuvjerskog i međukulturnog dijaloga s uvjerenjem da će BiH ispuniti uvjete koji će joj omogućiti da brže ide u evropske integracije.

Reisu-l-ulema je zamolio Pierra Mirela da prenese pozdrave predsjedniku Komisije Jose Manuelu Barossu i zahvalu na konstruktivnom sastanku 30. maja ove godine u Briselu gdje su se na godišnjem sastanku susreli europski vjerski autoriteti s najvišim zvaničnicima Europske unije i razmatrali aktualna pitanja u svijetu, posebno u Europi sa fokusom na ulogu vjere u promoviranju vrijednosti dijaloga, suživota i tolerancije u svijetu.

pjer-mirel-reisu-l-ulema-juli-2011-2

Reisu-l-ulema je izrazio nadu da će takvi i slični susreti vjerskih lidera i političara u Evropi pridonijeti općem međuvjerskom i međukulturnom razumijevanju u Evropi pa i šire u svijetu.