Logo

Udruženje Ilmijje osudilo prijetnje imamu Nuhiću

  • Published in
  • Kategorija: Aktuelno
  • Štampa

znak iz 2015

- Udruženje Ilmijje Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini najoštrije osuđuje kontinuirane prijetnje i napade kojima je izložen Emir ef Nuhić, imam u Bosanskom Novom. Napadi na imama napad su, zbog onoga što on predstavlja svojom pozicijom u društvu, na sve muslimane i Islamsku zajednicu u cjelini. Posebno zabrinjava činjenica da su ove prijetnje jedan u nizu mržnjom motivisanih incidenata kojima su meta Bošnjaci povratnici od Prijedora do Višegrada, saopćeno je danas iz Udruženja ilmijjeda. U saopćenju se dalje navodi:

- Ohrabreni smo informacijama o tome da imam Nuhić ima podršku svojih sugrađana bez obzira na vjersku i nacionalnu pripadnost i zato još jednom apelujemo na nadležne institucije i nositelje političkih funkcija da urade svoj dio posla i ne ostavljaju prostora narušavanju povjerenja među građanima i narodima.

Zahvalni smo našim članovima iz Bosne i Hercegovine, domovinskih zemlja i dijaspore na iskazanoj solidarnosti i podršci koju su pokazali kolegi imamu, njegovoj porodici i članovima zajednice u Bosanskom Novom, stoji na kraju saopćenja koje je potpisao predsjednik Mensur ef. Pašalić.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.