Logo

Kanadski parlamentarac Bob Bratina uputio pismo zahvalnosti reisu-l-ulemi Kavazoviću

  • Published in
  • Kategorija: Aktuelno
  • Štampa

14 01 2019 02 reis pismo kanada

Kanadski parlamentarac Bob Bratina uputio je pismo zahvalnosti reisu-l-ulemi IZ u BiH Husein ef. Kavazoviću. U pismu zahvalnosti Reisu-l-ulemi Bratina je između ostaloga naglasio:

- Uvaženi dr. Kavazović,

Tako sam sretan što sam primio vašu ljubaznu poruku u vezi mog govora u Parlamentu Kanade povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine. Kao što znate, imamo izuzetnu bosansku zajednicu u Kanadi, kao i ovdje u mom gradu Hamiltonu. Uvijek se osjećam kao kod svoje kuće i dobrodošao sam na sve događaje u zajednici.

Također, imam lijepa sjećanja na moje dvije posjete vašoj zemlji, tako da je moj govor bio je ravno iz srca.

Jedna od mojih sretnih prilika sa našom zajednicom bila je svečanost i službeno otvaranje naše dugogodišnje džamije, gdje sam imao zadovoljstvo biti u vašem društvu, zajedno s drugim dostojanstvenicima, i naravno velikim ljudi iz zajednice bosanskih muslimana.

Znam u budućnosti će biti više prilika, ali se posebno nadam da ću se vratiti jednog dana da posjetim ta mjesta o kojima sam govorio u svom govoru.

Vaše rukovodstvo me uvjerava da Bosna i Hercegovina ima sjajnu i prosperitetnu budućnosti, sa ljudima jakog moralnog karaktera i muslimanskim vrijednostima. Još jednom, puno vam hvala na ljubaznim mislima, napisao je kanadski parlamentarac.

(Bosnjaci.net)

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.