Promo banner

A+ A A-

Udruženje ilmijje posjetili hfz. Nisvet ef. Omerdić i hfz. Ahmedin ef. Bećirspahić

06 12 2018 01 ilmija posjeta

Jučer je u prostorijama Udruženja ilmijje Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini upriličen svečani prijem za hafiza Nisvet ef. Omerdića i njegovog muhaffiza hafiza Ahmedin ef. Bećirspahića. Predsjednik Udruženja ilmijje, Mensur ef. Pašalić je uvaženim gostima uputio poziv nakon hafiske dove Nisvet. ef. u Goraždu 3. decembra. Delegacija Udruženja u kojoj su pored predsjednika bili potpredsjednik Nesib ef. Hadžić, sekretar Udruženja Sadžid ef. Ramić i stručni saradnik Amir Zimić je još jednom uputila čestitke hafizu Nisvetu i njegovom muhaffizu hafizu Ahmedinu na postignutom uspjehu i iskazala zadovoljstvo činjenicom da u svome članstvu ima još jednog čuvara Allahove Knjige. Predsjednik je iskoristio priliku i u ime Udruženja uvaženim gostima uručio prigodne poklone.

Hafiz Nisvet ef. Omerdić je rođen u Nemili kod Zenice 13.05.1979. gdje je završio i osnovnu školu. Svršenik je Gazi Husrev-begove medrese i Fakulteta Islamskih nauka u Sarajevu. Već osamnaest godina radi kao imam hatib i muallim u džematu Vitkovići, Medžlis IZ-e Goražde. Oženjen je Melisa hanumom i otac je troje djece; Halime, Muamera i Amine, koja je učenica drugog razreda Gazi Husrev-begove medrese. Hifz je počeo učiti 2014. godine pred muhaffizom hafizom Ahmedin ef. Bećirspahićem, a u periodu od 29.10. do 12.11.2018. uspješno okončava učenjem posljednjih sura pred komisijom Rijaseta IZ-e za hifz dr. hfz. Dževadom Hrvačićem i dr.hfz. Muhamedom Čajlakovićem.

Nisvet ef. je peti hafiz na području Muftiluka Goraždanskog. Na taj način, ovaj muftiluk ima najveći broj hafiza na ukupan broj imama koji djeluju na prostoru koji pokriva.

(www.ilmijja.ba)