Promo banner

A+ A A-

Predstvanici Islamske zajednice prisustvovali nizu konferencija u Briselu

  • 0101

Predstavnici Islamske zajednice u Briselu su 04. i 05. decembra 2018. godine učestvovali na tri konferencije i nizu bilateralnih sastanaka u i oko institucija Europske unije. Naime, dr. Dževada Šuško, šefica Odjela za zapadni svijet u Upravi za vanjske poslove i dijasporu i Senaid Kobilica, šef Predstavništva IZ-e u Briselu prisustvovali su i učešće uzeli na dvije konferencije o proširenju EU na Zapadni Balkan i konferenciji o predstojećim izborima u Europskoj uniji. Organizatori prve dvije konferencije bili su vodeći think-tank u Europi “Prijatelji Europe” (Friends of Europe) i Centar za europske politike (European Policy Center), a organizator treće konferencije je bila fondacija “Heinrich Böll Stiftung EU”.

Predstavnici Islamske zajednice također su imali bilateralne sastanke sa članovima Europskog parlamenta u njihovim kabinetima: švedski zastupnik Jasenko Selimović, hrvatski zastupnik Tonino Picula, britanska zastupnica Jean Lambert i rumunski zastupnik i izvjestitelj Europskog parlamenta za BiH, Cristian Dan Preda.

Pored ovih sastanaka, dr. Dževada Šuško i Senaid Kobilica imali su sastanke sa predsjednikom Europske narodne partije (EPP) Joseph Daul i André de Munter, politički analitičar za Zapadni Balkan pri Europskom parlamentu, kao i posjetu Misiji BiH u Briselu, gdje su domaćini bili Miranda Sidran, ministar savjetnik i Emira Kordić, prvi sekretar.

Boravak u Briselu je iskorišten i za učešće na obilježavanju židovskog praznika Hanuka na trgu ispred Europske komisije. Tom prilikom su se predstavnici IZ-e sastali sa rabinima Avi Tawil i Menachem Margolin, koji predstavljaju židovske organizacije u institucijama Europske unije.