Logo

Zamjenik reisu-l-uleme posjetio Muftijstvo zeničko

  • Published in
  • Kategorija: Aktuelno
  • Štampa

  • 0000

U srijedu 21. novembra 2018. godine zamjenik reisu-l-uleme mr. Husein ef. Smajić posjetio je Muftijstvo zeničko. Tom prilikom zamjenik reisu-l-uleme susreo se sa muftijom zeničkim doc. dr. sc. Ejub ef. Dautovićem.

Nakon što je izrazio dobrodošlicu i zahvalnost na posjeti, muftija zenički informirao je zamjenika reisu-l-uleme o stanju vjerskog života i projektima koji se realiziraju na području Muftiluka zeničkog.

Sagledavajući opće društvene uvjete u kojima djeluju organi i organizacione jedinice Islamske zajednice na području Muftiluka zeničkog, te analizirajući rezultate dosadašnjeg rada, na sastanku je iskazano zadovoljstvo stanjem vjerskog života na području Muftiluka zeničkog.

Sastanku u Uredu muftije prisustvovali su i glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Zavidovići Izet ef. Čamdžić, Edin ef. Kavazović, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje, predsjednik Izvršnog odbora Medžlisa IZ Zenica gosp. Muhamed Begagić i direktor preduzeća ''Irtihal'' Zenica gosp. Kasim Spahić.

Nakon sastanka u Muftijstvu zeničkom, zamjenik reisu-l-uleme i muftija zenički zajedno sa muftijom vojnim Hadis ef. Pašalićem u kasarni ''Sedme muslimanske brigade'' u Zenici prisustvovali su centralnoj mevludskoj svečanosti Vojnog muftijstva povodom 12. rebiu-l-evvela.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.