Promo banner

A+ A A-

Predstavnici Udruženja ilmijje posjetili uprave Rijaseta

  • 0101

Predsjednik Udruženja ilmijje IZ u BiH Mensur-ef. Pašalić u društvu potpredsjednika Glavnog odbora Nesib-ef. Hadžića, sekretara Glavnog odbora Sadžid-ef. Ramića i glavnog urednika Časopisa za odgoj i obrazovanje Novi MUALLIM dr. hfz. Mevludin-ef. Dizdarevića posjetio je direktora Uprave za pravne i administrativne poslove Rijaseta IZ u BiH Ismail-ef. Smajlovića, direktora Uprave za obrazovanje i nauku Ibrahim-ef. Begovića i direktora Uprave za vanjske poslove i dijasporu Razim-ef. Čolića.

Predsjednik Pašalić i saradnici upoznali su svoje domaćine  sa aktuelnim projektima Udruženja. Posebno je ukazano na značaj održavanja ovogodišnjih jubilarnih XX sportskih i kulturno-edukativnih susreta članova Udruženja i uposlenika IZ. Ovaj skup u kalendaru Udruženja, a posebno naših imama, ima izuzetan značaj ne samo zbog sportskih takmičenja, već zbog druženja i brojnih drugih kulturnih i edukativnih sadržaja koji afirmiraju izgradnju naše Zajednice i domovine Bosne i Hercegovine.

Direktori uprava iskazali su svoju podršku radu Udruženja i vrijednostima koje ono baštini, kao i Islamska zajednica u cjelini. Posebnu podršku i čestitke su isakazali za projekt sportskih i kulturno-edukativnih susreta imama koji traje dvije decenije. Direktori su također uputili čestitke na nedavnom izboru uredniku časopisa Muallim i sekretaru GO, poželivši im uspjeh u radu.

Ranije je delegacija Udruženja posjetila direktora Uprave za ekonomske i finansijeke poslove Zejnil-ef. Rebihića.

(www.ilmijja.ba)