Promo banner

A+ A A-

Gazi Husrev-begova medresa obilježava 481. godišnjicu kontinuiranog rada

gazi husrev begova medresa 1

Gazi Husrev-begova medresa u Sarajevu 08. januara 2018. godine obilježava 481. godišnjicu neprekidnog odgojno-obrazovnog rada. Veliki Gazi Husrev-beg je davne 1537. godine utemeljio Medresu koja je do današnjih dana iznjedrila plejadu istaknutih ličnosti koje su u povijesti odigrale značajnu ulogu u opstanku i razvoju Bosne i Hercegovine.

Tim povodom održat će se i prigodna svečanost 08. januara 2018. godine sa početkom u 14:30h u amfiteatru Gazi Husrev-begove medrese. Na Svečanoj akademiji, pored ostalog, biti će dodijeljena posebna priznanja za afirmaciju ove odgojno-obrazovne ustanove njezinim svršenicima: Mehmedaliji Hadžiću, bivšem profesoru Gazi Husrev-begove medrese i Safetu Softiću, prvom zamjeniku predsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine, kao i brojna druga priznanja i zahvalnice. Svečanosti će prisustvovati visoki zvaničnici vjerskog, kulturnog i javnog života Bosne i Hercegovine.

Pored Centralne svečanosti istog dana će biti održana i Svečana sjednica Nastavničkog vijeća u povodu Dana škole sa početkom u 14h.