Greška
  • [SIGPLUS_EXCEPTION_SOURCE] Image source is expected to be a full URL or a path relative to the image base folder specified in the back-end but galerija/05-12-2017-05-zamjenik-hafiska-dova is neither a URL nor a relative path to an existing file or folder.

A+ A A-

Zamjenik reisu-l-uleme prisustvovao hafiskoj dovi Sumeji Bilčević iz Zenice

{gallery}galerija/05-12-2017-05-zamjenik-hafiska-dova{/gallery}

U nedjelju 3. decembra 2017. godine, u džematu Orahovica-Kovačevići, Medžlis Islamske zajednice Zenica, održana je hafiska dova hifzi Sumeji Bilčević, učenici prvog razreda Medrese ‘’Osman ef. Redžović’’ Visoko.

U prisustvu hafiza Medžlisa IZ Zenica i velikog broja vjernika, dobrodošlicu na početku programa poželio je imam Huso ef. Gračić, a prisutnima se obratio i glavni imam Medžlisa IZ Zenica mr. Jakub ef. Salkica.

Muftija zenički doc. dr. Ejub ef. Dautović u svojoj besjedi, između ostalog, čestitao je hafizi, porodici Bilčević, a zatim je istakao značaj učenja Kur'ana i primjene Kur'anskih principa u svakodnevnom životu.

U ime Komisije za polaganje hifza pri Rijasetu Islamske zajednice u BiH diplomu hafizi uručio je mr. Husein ef. Smajić, zamjenik reisu-l-uleme.

Zamjenik reisu-l-uleme čestitao je hafizi, njenoj porodici, muhafizu, Medžlisu i Muftiluku zeničkom, te je ukratko ukazao na vrijednost i značaj učenja hifza.