Promo banner

A+ A A-

Rezultati Konkursa za dodjelu stipendija Fonda „Bošnjaci“

knjige 2

Na osnovu uvida u dokumentaciju i rad Komisije Upravni odbor Fonda ''Bošnjaci'' donosi sljedeće

ZAKLJUČKE:

  • 1. Komisija je krajnje profesionalno i odgovorno izvršila pregled, obradu i bodovanje 296 aplikanata i utvrdila rang-liste kandidata za dodjelu stipendija strogo se pridržavajući Pravilnika o dodjeli stipendija, kriterija i sistema bodovanja.
  • 2. Na preliminarne rezultate konkursa za dodjelu stipendija učenicima i studentima u šk./ak. 2017/18. godini nije bilo žalbi.
  • 3. Preliminarne rang-liste kandidata za dodjelu stipendija učenicima i studentima u šk./ak. 2017/18. godini postaju u cjelosti pravosnažne sa danom 30. 11. 2017. godine.

Rang-liste kandidata za dodjelu stipendija za koje finansijska sredstva obezbjeđuje Fond ''Bošnjaci'' možete pogledati OVDJE.

Rang-liste kandidata za dodjelu stipendija za koje finansijska sredstva obezbjeđuje Bejtuzzekat iz Kuvajta možete pogledati OVDJE.

U žalbenom roku Upravni odbor Fonda, od 296 kandidata rangiranih za dodjelu stipendija, nije zaprimio niti jednu žalbu.

Muharem Hasanbegović, predsjednik Upravnog odbora

OBAVIJEST O POTPISIVANJU UGOVORA O STIPENDIRANJU

Svečano potpisivanje Ugovora o stipendiranju u šk./ak. 2017/18. godini održat će se u nedjelju, 24. 12. 2017. godine sa početkom u 11:00 sati u velikoj sali Gazi Husrev-begove biblioteke u Sarajevu, Ul. Gazi Husrev-begova br. 46.

Prisustvo potpisivanju Ugovora je obavezno obzirom da je svaki stipendista dužan lično potpisati Ugovor.

Nakon potpisivanja Ugovora stipendistima će biti isplaćene stipendije za mjesece septembar, oktobar, novembar i decembar tekuće godine.

Primjerke Ugovora o stipendiranju u šk./ak. 2017/18. godini možete pogledati OVDJE.

Za sve dodatne informacije stojimo na raspolaganju.