Logo

Veliki uspjeh naših hafiza na 39. Svjetskom takmičenju učača Časnog Kur'ana u Mekki

  • Published in
  • Kategorija: Aktuelno
  • Štampa

Na najprestižnijem Svjetskom takmičenju u hifzu časnog Kur'ana "Kralj Abdulaziz bin Saud" koje se tradicionalno održava u Mekki 39. put po redu, u članstvo respektabilne ocjenjivačke komisije ove godine je izabran kurra hafiz, prof. dr. Dževad Šošić, voditelj Katedre za Kiraet (učenje Kur’ana) na Fakultetu islamskih nauka Univerziteta u Sarajevu.

12 10 2017 02 takmicenje hafiza mekka

Članstvom u prestižnoj ocjenjivačkoj Komisiji, hafiz Dževad Šošić postao je prva osoba sa prostora BiH i Balkana koja je dobila ovu značajnu ulogu i priznanje kompetencija na najvišem nivou. Učešće u radu hafiza Šošića u ocjenjivačkoj Komisiji 39. Svjetskog takmičenja u hifzu časnog Kur'ana "Kralj Abdulaziz bin Saud" u Mekki je veliko priznanje za Islamsku zajednicu Bosne i Hercegovine, za Fakultet islamskih nauka u Sarajevu, za tradiciju čuvanja i njegovanja hifza na prostorima Balkana, te za tradiciju izučavanja islamskih znanosti na ovim prostorima.

Osim takmičenja, održani su i seminari koji su tretirali vještine i tehnike ocjenjivanja takmičenja učača.

Bosnu i Hercegovinu su na ovom takmičenju predstavljali hafizi Abdurrahman Tabaković, Ahmed Hamidović i Ammar Muderizović. Oni su na najbolji način predstavili sebe, svoju zajednicu i domovinu.

Hfz. Ahmed Hamidović osvojio je 1. mjesto u kategoriji hifza 5 džuzeva za manjine, dok je hfz. Ammar Muderizović osvojio je 2. mjesto u istoj kategoriji.

(www.bir.ba)

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.