A+ A A-

Svečano obilježen Dan Medžlisa Islamske zajednice Doboj

U srijedu 27. septembra 2017. godine muftija zenički doc. dr. Ejub ef. Dautović posjetio je Medžlis Islamske zajednice Doboj.

Nakon susreta sa glavnim imamom mr. Bajro ef. Džafićem i predsjednikom Izvršnog odbora gosp. Mirsadom Husakovićem, muftija zenički prisustvovao je svečanosti organiziranoj povodom obilježavanja Dana Medžlisa Islamske zajednice Doboj.

Svečanosti su prisustvovali i Hamed ef. Efendić, rukovodilac Ureda za društvenu brigu Rijaseta IZ u BiH i mr. Emina Bešlija, stručni saradnik u Uredu za društvenu brigu.

Programom svečanosti moderirao je Adil ef. Rudanović, a u programu su učestvovali svi imami Medžlisa IZ Doboj.

Svečanost je završena dodjelom priznanja ''Almir ef. Mešić'' muftiji zeničkom doc. dr. Ejub ef. Dautoviću.

Priznanje ''Almir ef. Mešić'' ustanovio je Izvršni odbor Medžlisa IZ Doboj, a dodjeljuje se jednom godišnje, povodom obilježavanja Dana Medžlisa IZ Doboj, za doprinos u radu i afirmaciji Islamske zajednice. Priznanje nosi naziv po imamu Almir ef. Mešiću koji je poginuo kao šehid 1994. godine.

Muftija zenički čestitao je rukovodstvu Medžlisa Doboj, imamima i svim muslimanima Dan ovoga Medžlisa, čestitao je novu 1439. hidžretsku godinu, zahvalio se na dodijeljenom priznanju, te je istakao: ''Naše nas iskustvo poučava da su vjera, jedinstvo, sloboda, pozivanje na dobro i odvraćanje od zla najveći zalog našeg opstanka i sigurnosti u našem domu i našoj domovini''.

Istog dana, a u okviru obilježavanja Dana Medžlisa Islamske zajednice Doboj, u džematu Čivčije predana je u posjed kuća porodici Hadžikadunić, čiju je izgradnju finansirao Medžlis IZ Doboj, uz pomoć Ureda za društvenu brigu Rijaseta IZ u BiH, HO MFS ''Emmaus'', Grada Doboja i Udruge povratnika Bosanski Brod. Primopredaji ključeva kuće prisustvovali su Hamed ef. Efendić, rukovodilac Ureda za društvenu brigu Rijaseta IZ u BiH, gosp. Edin Ramić, federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica, mr. Bajro ef. Džafić, glavni imam i gosp. Mirsad Husaković, predsjednik IO MIZ Doboj.

  • 11