A+ A A-

Savjetovanje koordinatorica za brak, porodicu i ženski aktivizam pod motom „Rad koordinatorica za brak i porodicu – izazovi i perspektive“

rijasetOdjel za brak i porodicu Uprave za vjerske poslove Rijaseta IZ u BiH organizira od 29. septembra do 01. oktobra 2017. u Gazi husrev-begovoj medresi savjetovanje za koordinatorice za brak, porodicu i ženski aktivizam Islamske zajednice u BiH pod motom „Rad koordinatorica za brak i porodicu – izazovi i perspektive“. Na savjetovanju će biti prisutno oko 80 koordinatorica iz BiH  i dijaspore. Izlagači na savjetovanju su eminentni profesori i profesorice koji će govoriti o temama: Islamski feminizam – akademik Enes Karić, Aktivizam žene muslimanke – prof.dr. Fahira Fejzić- Čengić, Žena muslimanka između tradicije i modernosti –  prof.dr. Fatima Lačević, Psihološke razlike između žena i muškaraca-zablude i istine – prof. dr. Ismet Dizdarević, Žena muslimanka pred izazovima savremenog društva – prof. Aida Krzić, Odnos prema drugima (tolerancija i izgradnja mira) – mr. Amra Pandžo.

Na savjetovanju se očekuje prisustvo reisu-l-uleme Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazovića.

U okviru kulturno-zabavnog programa i druženja sa društveno aktivnim ženama planiranog u subotu navečer, koordinatoricama će se predstaviti rediteljica Aida Begić, prof. dr. Azra Busuladžić, glumica dr. Selma Alispahić, dr. Hana Younis, gđa Sandra Misimović i mlade umjetnice Naida Čatić i Lejla Čaušević.