A+ A A-

Završen ciklus seminara za koordinatore za saradnju sa nevladinim organizacijama

U srijedu 20. septembra okončan je ciklus seminara kojeg je Uprava za vanjske poslove i dijasporu realizira za koordinatore za saradnju sa nevladinim organizacijama iz medžlisa svih osam muftijstava, kao jednu od aktivnosti u sklopu projekta  „Islamska zajednica u suočenju sa raznim vrstama ideologija  - Imamski poziv i izazovi savremenih ideologija“. Seminar je realiziran na Vlašiću u hotelu „Pahuljica“.

22 09 2017 02 seminar uprava vpd

Ovom četvrtom i završnom seminaru prisustvovali su koordinatori Mostarskog i Bihaćkog muftijstva. U toku trodnevnog seminara koji je počeo 18. 9. koordinatori su imali priliku čuti zanimljiva predavanja o savremenim ideologijama i ekstremnim učenjima.   Cilj ove edukacije je upoznati koordinatore sa izazovima i tendencijama različitih interpretacija islama i savremenih ideologija koje mogu uticati na tradicionalno poimanje i prakticiranje islama bosansko-hercegovačkih muslimana.

Seminaru je prisustvovao 21 koordinator iz medžlisa navedenih muftijstava. Zadnjeg dana seminara svim učesnicima su podijeljeni certifikati.