A+ A A-

Posljednje pripreme za 12. takmičenje u hifzu Kur'ani-i- kerima

U prostorijama Uprave za vjerske poslove Rijaseta islamske zajednice, u ponedjeljak 14. augusta 2017. godine održan je sastanak Komisije za pripremu i organizaciju takmičenja u Hifzu Kur'an -kerima koje će se održati u Sarajevu 16. i 17. septembra ove godine. Suorganizator ovog takmičenja je Fondacija Hifz časnog Kur'ana -Sarajevo u saradnji sa Svjetskom organizacijom za hifz Kur'an-i-kerima iz Džedde.

17 08 2017 03 komisija hifz

Sastanku su prisustvovali direktor Uprave za vjerske poslove Rijaseta islamske zajednice u BiH mr. Nusret ef. Abdibegović, direktor Fondacije za hifz Časnog Kur'ana dr. Džemal Mosleh, šef Odjela za posebne vjerske programe Ibrahim Ahmetagić i stručni saradnik Odjela za džemate i imame Zijad ef. Suljić.

Na sastanku su razmijenjene informacije o dosadašnjim pripremama za takmičenje u hifzu koje teku po predviđenom planu organizatora takmičenja.

Uprava za vjerske poslove obavještava sve zainteresovane da će takmičenje u hifzu Kur'an-i-kerima u BiH biti održano u Sarajevu, 16-17. septembra 2017. godine a više detalja o samom takmičenju možete pronaći ovdje.