Promo banner

A+ A A-

Zamjenik reisu-l-uleme primio grupu katoličkih svećenika predvođenu nadbiskupom Barija-Bitonta

Zamjenik reisu-l-uleme mr. Husein-ef. Smajić je u pratnji mr. Muhameda Fazlovića, stručnog saradnika za odnose s crkvama i religijskim zajednicama Rijasetove Uprave za vanjske poslove i dijasporu je 28. juna 2017. godine, u prostorijama Gazi Husrev-begove biblioteke, primio i obratio se grupi od trideset mladih svećenika na čelu s Nj.E. monsinjorom Franćeskom Kakućijem (Francesco Cacucci), nadbiskupom Barija-Bitonta i predsjednikom biskupske konferencije italijanske regije Pulja (Puglia).

Prema savjetniku monsinjor Đuzepeu Trentadueu (Giuseppe Trentadue) iz Apostolske nuncijature u Sarajevu, grupa mladih svećenika na čelu s nadbiskupom boravila je u Sarajevu u sklopu redovne prakse godišnjih putovanja u funkciji svećeničke kulturne formacije. Ove godine gosti iz Barija odabrali su kao destinaciju Bosnu i Hercegovinu i posjetili su glavni grad Sarajevo.

Zamjenik reisu-l-uleme se obratio i informirao goste o značaju, historijatu i izazovima s kojima se sureće Islamska zajednica i muslimani Bosne i Hercegovine. Prilikom obraćanja Zamjenik reisu-l-uleme i član Međureligijskog vijeća BiH, mr. Smajić,  istaknuo je primjer dobre saradnje s Katoličkom crkvom u BiH, posebno saradnju u okviru Međureligijskog vijeća BiH koje 2017. godine obilježava 20 godina svoga postojanja.

Nadbiskup Kakući se zahvalio domaćinima dok su mladi svećenici imali priliku postavljati pitanja a kasnije i obići prostorije novosagrađene Gazi Husrev-begove biblioteke.

M.F.

Warning: No images in specified directory. Please check the directory!

Debug: specified directory - https://islamskazajednica.ba/galerija/06-07-2017-01-zamjenik-svecenici