A+ A A-

Delegacija Rijaseta posjetila Centar za obrazovanje i vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora Tuzla

Dana 25. maja 2017.godine delegacija Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini u sastavu: mr. Emina Bešlija, ispred Ureda za društvenu brigu, dr. Safija Malkić i prof. Ibrahim Ahmetagić, ispred Uprave za vjerske poslove, posjetili su Centar za obrazovanje i vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora u Tuzli.

26 05 2017 08 posjeta tuzla

Cilj posjete bio je uručenje novčane donacije koju je za potrebe pružanja usluga korisnicima Centra izdvojio  Ured za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice.

Tokom posjete, direktorica Centra Zdenka Ljubunčić, predstavila je aktivnosti Centra i probleme s kojima se susreću, te se zahvalila na donaciji Ureda za društvenu brigu i sveukupnoj pomoći Islamske zajednice korisnicima Centra.

Naime, Centar je osnovan kao osnovna škola 1980.godine a transformisan u Centar 1993.godine.

Korisnici Centra su: djeca oštećenog sluha i govora, djeca s kohlearnim implantatom i djeca s kombinovanim smetnjama od predškolskog uzrasta do 9. razreda.

Tokom razgovora saslušane su potrebe ove ustanove koja se brine o svojim korisnicima od kojih je većina slabijeg socioekonomskog statusa i nalaze se u stanju potrebe.

Delegacija Rijaseta IZ-e izrazila je podršku radu ove ustanove i ponudila pomoć u skladu svojih mogućnosti.