Promo banner

A+ A A-

U Sarajevu održana manifestacija „Mladi ramazanu“

Aktiv nastavnika i profesora islamske vjeronauke osnovnih i srednjih škola Kantona Sarajevo je u saradnji i uz nesebičnu podršku Medžlisa islamske zajednice Sarajevo realizirao manifestaciju  “Mladi ramazanu”.

U okviru manifestacije nastavnici i profesori su u saradnji sa učenicima pripremili koncept i sadržaje emisija na prigodne ramazanske teme, koje će biti emitirane u ramazanskom programu radija BIR.  Učenjem odlomaka Kur'ana Časnog učenici će obogatiti i prediftarski program TV Hayat.

Kao završna aktivnost manifestacije,  23. maja 2017. održan je koncert učenika osnovnih i srednjih škola u Domu mladih  Skenderija. Koncertu je   pored velikog broja učenika i roditelja prisustvovao i znatan broj nastavnika, profesora i direktora osnovnih i srednjih škola, predstavnik Prosvjetno pedagoškog zavoda Kantona Sarajevo te predstavnici Medžlisa islamske zajednice Sarajevo na čelu sa glavnim imamom dr. Ferid ef. Dautovićem.

Posjetioci su imali priliku uživati u prelijepom učenju Kur'ana te izvođenju ilahija, recitala i dramskih prikaza. Prigodnim govorom prisutnima se obratio i glavni imam dr. Dautović koji se zahvalio aktivu, nastavnicima i profesorima te posebno učenicima kojima je uputio komplimente na programu  čestitajući  nastupajući mjesec ramazan. U svom obraćanju  posebno je naglasio značaj islamskog odgoja za uspostavljanje  kvalitetnih odnosa u relaciji roditelja prema djeci i djece prema roditeljima.

Uspješnom realizacijom ove manifestacije  opravdano  je opredjeljenje Aktiva i Medžlisa islamske zajednice za uspostavljenje i unapređenje ovakvog vida saradnje.

  • 11