Logo

Direktor Uprave za vjerske poslove posjetio KPZ Zenica

  • Published in
  • Kategorija: Aktuelno
  • Štampa

Uprava za vjerske poslove Rijaseta IZ-e u BiH u okviru Odjela za posebne vjerske programe u svome planu rada ima i posjete kazneno-popravnim zavodima.

19 04 2017 03 posjeta kpd

S tim u vezi, direktor Uprave za vjerske poslove mr. Nusret ef. Abdibegović, šef Odjela za posebne vjerske programe Ibrahim Ahmetagić, te glavni imam Medžlisa IZ-e Zenica Jakub-ef. Salkica u petak, 14. aprila 2017. god. posjetili su Kazneno popravni zavod zatvorenog tipa Zenica.

U sklopu navedene posjete mr. Nusret-ef. Abdibegović je zatvorenicima u njihovom mesdžidu održao hutbu. Nakon toga delegaciju Islamske zajednice primio je i direktor KPZ Zenica gosp. Hidajet Jabandžić gdje se razgovaralo o ukupnoj situaciji u KPZ Zenica sa posebnim akcentom na vjerska prava i o mogućnostima realizacije određenih vjerskih programa i sadržaja, a sve u skladu sa specifičnostima ustanove kakva je Kazneno popravni zavod.

Svi prisutni iskazali su veliko zadovoljstvo na dosadašnjoj uspješnoj saradnji i zaželjeli su da se tako nastavi i u budućnosti.

Ovom prilikom zahvaljujemo se direktoru gosp. Hidajetu Jabandžiću i uposlenicima KPZ Zenica na iskazanoj dobrodošlici i domaćinskom prijemu.

N.D.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.