Promo banner

A+ A A-

Imenovan glavni imam MIZ Novi Travnik

U petak, 7. aprila 2017. godine, poslije džuma-namaza u prostorijama MIZ Novi Travnik organizovano je svečano uručenje Dekreta Reisu-l-uleme o postavljenju za glavnog imama Haris-ef. Amidžiću.

17 04 2017 04 glavnim imam n travnik

Na početku programa riječi dobrodošlice prisutnima je uputio sekretar MIZ Novi Travnik Fahir Begović. Potom se kratko obratio i predsjednik Medžlisa Abdulazizi Rizvić. Salih-ef. Zukić imam Čaršijske džamije koji je prethodnom periodu vršio dužnost glavnog imama čestitao je Haris-ef. na imenovanju i zaželio mu uspjeh u radu. Zahvalio se muftiji dr. Ahmed-ef. Adiloviću na ukazanom mu povjerenju da obavlja dužnost v.d. glavnog imama u prelaznom periodu te razumijevanju i spremnosti da, zbog specifičnih uslova, u dogovoru sa članovima Izvršnog odbora i imamima MIZ Novi Travnik pronađe najbolje rješenje za odabir glavnog imama.

Potom se obratio muftija Adilović koji je pohvalio rad MIZ Novi Travnik na čelu sa predsjednikom Izvršnog odbora i v.d. glavnim imamom. Pohvalio je rad prethodnog glavnog imama Fahrudin-ef. Haseljića koji se zbog opravdanih razloga povukao sa tog mjesta i preselio u Zagreb gdje je nastavio obavljati imamsku dužnost. Čestitao je novoimenovanom glavnom imamu Haris-ef. Amidžiću pohvalivši njegov dosadašnji angažman u džematu Pečuj. Zaželio mu je uspjeh u radu naglasivši da od njega očekuje odgovornost u radu i posvećenost poslu kao što je to bio slučaj i do sada. Također je istakao da treba nastaviti dobru saradnju sa predsjednikom IO Medžlisa, Salih-ef. kao prvim saradnikom, te ostalim imamima na području MIZ Novi Travnik. S druge strane, naglasio je da je on kao Muftija spreman da pruži pomoć i da potrebne smjernice i uputstva kad god to bude potrebno.

Potom je muftija Adilović svečano uručio dekret Haris-ef. Amidžiću koji se u svome obraćanju zahvalio Muftiji na ukazanom povjerenju i izrazio svoju spremnost da dužnost glavnog imama obavlja savjesno i odgovorno zamolivši Allaha da mu u tome pomogne. Na kraju je Muftija proučio i hajr dovu nakon čega je usljiedilo čestitanje prisutnih Haris-efendiji. 

Treba naglasiti da su ovu svečanost svojim prisustvom uvečali načelnik Općine Novi Travnik g-din Refik Lendo, profesori EIP medrese, dr. Muharem Dautović i prof. Omer Meštrovac, imami Sidik-ef. Husić i Elvir-ef. Tolja te predsjednik džematskog odbora džemata Grad Sabahudin Silajdžija.

(www.muftiluk-tr.ba)