Promo banner

A+ A A-

Islamsku zajednicu posjetila delegacija Woolf instituta

Sarajevo, 24. mart 2017. (MINA) – Islamsku zajednicu u Bosni i Hercegovni danas je posjetila delegacija Woolf instituta iz Velike Britanije koju je predvodio direktor i osnivač Instituta g. Edward Kessler.

24 03 2017 01 iz wolf institut

Goste iz Velike Britanije u ime Islamske zajednice dočekao je muftija sarajevski dr. Enes ef. Ljevaković. Muftija Ljevaković govorio je o historijatu i strukturi Islamske zajednice te njenoj ulozi u našem društvu. On se također osvrnuo i na međureligijski suživot u Bosni i Hercegovini te na aktivnosti koje Islamska zajednica na tom polju poduzima u saradnji sa ostalim vjerskim zajednicama kroz Međureligijsko vijeće BiH. Muftija Ljevaković je ovom prilikom uputio i saučešće britanskom narodu povodom terorističkog čina koji se u srijedu desio u Lodonu pritom snažno osudivši ovo zlodjelo. 

24 03 2017 01 iz wolf institut 1

Direktor Kessler zahvalio se muftiji Ljevakoviću na izdvojenom vremenu i prilici da razgovaraju o pomenutim temama obzirom da je Woolf institut u svijetu prepoznat kao lider na polju akademskog izučavanja odnosa jevreja, kršćana i muslimana. Kako je istaknuo, ovaj institut, inače osnovan 1998. godine u Cambidgeu, ima za cilj pokazati da se kroz bolje upoznavanje sa sličnostima i različitostima može znatno doprinijeti širenju općeg dobra.