Promo banner

A+ A A-

U Kaknju promoviran Zbornik radova „Muslimanska porodica – prava i dužnosti“

U organizaciji Odjela za brak i porodicu Uprave za vjerske poslove Rijaseta IZ u BiH u Kaknju je u prostorijama Medžlisa IZ u srijedu, 15. marta upriličena promocija Zbornika radova„Muslimanska porodica – prava i dužnosti“. S obzirom da je Zbornik štampan kao stručni priručnik za imame, muallime i koordinatorice ovom promocijom akcentirane su i promovirane teme brak i porodica na koje je ove godine stavljen fokus ispred Odjela za brak, porodicu i ženski aktivizam s ciljem afirmacije šerijatskog braka, bračnih i porodičnih vrijednosti.  

17 03 2017 03 zbornik kakanj

Promotorice Zbornika bile su dr. Safija Malkić, mr. Nermina Baljević i mr. Sabrija Mehmedović. Dr. Malkić je ispred Odjela za brak i porodicu govorila o značaju teme koju Zbornik tretira, aktivnostima Odjela te važnosti šerijatskog braka u bosanskohercegovačkom kontekstu i prilikama, mr. Baljević, kao autorica teksta istakla je potrebu redefiniranja roditeljske uloge u svjetlu savremenih izazova i islamske tradicije, a mr. Mehmedović, takođe autorica teksta, o značaju priče u odgoju djece.,

17 03 2017 03 zbornik kakanj 1

Prisutnim džematlijkama, aktivisticama Asocijacije žena MIZ Kakanj  u svojstvu domaćina obratio se glavni imam mr. Sulejman-ef. Čeliković koji je izrazio zadovoljstvo što je Medžlis IZ Kakanj odabran kao mjesto za promociju Zbornika za područje Muftijstva sarajevskog. Za uspješnu organizaciju promocije i prisustvo velikog broja žena zaslužan je tim aktivistkinja na čelu sa muallimom Elvedinom Plasto, koordinatoricom za brak, porodicu i ženski aktivizam MIZ Kakanj koja je ovom prilikom bila u ulozi moderatorice promocije Zbornika.