A+ A A-

Prijem za istaknute vakife Muftijstva tuzlanskog

U četvrtak 29. decembra 2016. godine upriličena je svečanost dodjele vakufnama vakifima Muftijstva tuzlanskog. Vakufname je uručio Vahid-ef. Fazlović, muftija tuzlanski.

30 12 2016 06 vakifi behram begova 0

Ovom prilikom vakufname su dodijeljene: Omeru Delaliću (Deling doo Tuzla), Huseinu Dropiću (AA Ambijent doo Tuzla), Muhamedu i Safetu Sejdiću (Sejdić Commerce doo Odžak), Miralemu Bristriću (HMM doo Gradačac), Nurdinu Peštaliću (Namještaj dd Gradačac), Fikretu Alihodžiću (Alfik doo Tuzla), Muratu Peziću (Alpamm doo Tuzla), Nihadu Husanoviću (Wood Panels doo Gračanica) i Aliji Šabancu (Klesarstvo doo Bihać).

Ovi vakifi su svoja dobra uvakufili za rekonstrukciju sjedišta Muftijstva tuzlanskog u Tuzli.

30 12 2016 06 vakifi behram begova 1

Tokom ove svečanosti, vakifi su istakli da oni ovakvim angažmanima prvenstveno jačaju i pomažu sebe i razvijaju povjerenje u društvu i Zajednici. Ovakve akcije su potvrda da možemo, uz dobru organiziranost, biti u potpunosti oslonjeni na vlastite snage.

Muftija tuzlanski je podsjetio da su poslovi rekonstrukcije sjedišta Muftijstva urađeni na visokom nivou, te su ovom adaptacijom prostora omogućeni mnogo bolji uvjeti za kvalitetniji rad.

Muftija je svoju zahvalnost vakifima izrazio u ime Islamske zajednice u BiH, a za angažman na ovome zajedničkom poslu. Istakao je da su vakifi založili dio svojih sredstava kao vakuf koji pripada svim muslimanima. Mnogi od njih već dugo su vakifi i već dugo pomažu aktivnosti muslimana i Islamske zajednice, istakao je, između ostalog, ovom prilikom muftija Fazlović.

(www.muftijstvotz.ba)