A+ A A-

Reisu-l-ulema primio u oproštajnu posjetu turskog ambasadora

Sarajevo, 25. oktobar 2016. (MINA) – Danas je reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović u oproštajnu posjetu ambasadora Republike Turske nj.e. Cihada Erginaja.

25 10 2016 reis ambasador erginaj

Tokom današnjeg susreta naglašeno je da je za vrijeme diplomatske misije ambasadora Erginaja ostvaren veliki napredak kada je riječ o saradnji Islamske zajednice sa turskim institucijama, a poglavito sa Direkcijom za vjerske poslove - Diyanetom. Kako je rečeno, u pomenutom periodu realizirani su brojni projekti od zajedničkog interesa i udareni čvrsti temelji za projekte koji se planiraju u budućnosti, a riješena su i neka druga veoma važna pitanja.

Amabsador Erginaj je i ovom prilikom izrazio bezrezervnu podršku Republike Turske Bosni i Hercegovini i njenom narodu te dodao da će Turska nastaviti sa pružanjem pomoći našoj domovini: „Turska će i dalje nastaviti pomagati Bosni i Hercegovinu na različite načine i kroz mnoge zajedničke projekte u budućnosti, jer su ovo dvije prijateljske zemlje“, kazao je ambasador Erginaj.

Reisu-l-ulema Kavazović se, istaknuvši da Bosni i Hercegovina u njemu ima velikog prijatelja, zahvalio ambasadoru Erginaju na dobroj saradnji te mu poželio uspješan nastavak diplomatske karijere.