Promo banner

A+ A A-

Predstavnici Humanitarne organizacije MFS „Emmaus“ posjetili Muftijstvo zeničko

U četvrtak 29. septembra 2016. godine muftija zenički dr. Ejub ef. Dautović u svom Uredu u Zenici primio je predstavnike Humanitarne organizacije Međunarodni forum solidarnosti Emmaus Alemu Mehić i Ernada Mujića, koordinatore za razvoj i saradnju.

30 09 2016 08 muftijstvo zenicko emmaus

Na sastanku kojem je prisustvovao i glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Doboj mr. Bajro ef. Džafić, između ostaloga, razgovaralo se o realizaciji zajedničkih aktivnosti Muftijstva zeničkog i MFS Emmaus, predviđenih Sporazumom o saradnji u realizaciji razvojnih i humanitarnih programa i projekata od zajedničkog interesa i u službi građana BiH.

Predstavnici MFS Emmaus upoznali su muftiju o aktivnostima ove Humanitarne organizacije, posebno o projektu sponzorstva jetima na području Muftiluka zeničkog.

Predstavnici Emmausa na navedenom prijemu uručili su zahvalnicu muftiji zeničkom za pomoć i donaciju kurbanskog mesa za potrebe korisnika usluga MFS Emmaus, koje su donirali medžlisi Islamske zajednice Muftiluka zeničkog.

Muftija zenički zahvalio se predstavnicima Emmausa na dosadašnjoj saradnji i iskazao spremnost da ista bude i dalje nastavljena, posebno u projektima humanitarnog rada i socijalnog zbrinjavanja ugroženih kategorija stanovništva.