A+ A A-

Zahvalnica Islamskoj zajednici na donaciji za sirijske izbjeglice

careva dzamija sarajevo 1Osnivač poliklinike „Dr.Najjar“ u Antakiji (Turska), dr. Hassan Najjar, uputio je reisu-l-ulemi Husein ef. Kavazoviću zahvalnicu na novčanoj donaciji koju je nedavno Islamska zajednica za potrebe liječenja sirijskih izbjeglica na području ovog turskog grada.

„Izražavam Vam neizmjernu zahvalnost na značajnoj donaciji koju smo primili preko plemenitog Dijaneta Turske. Vaša velika donacija daje nam nadu da ćemo još dugi period obavljati našu medicinsku humanitarnu misiju. Još jednom  izražavam zahvalnost i molim da se ova saradnja nastavi na Allahovom putu“, stoji između ostalog u pismu dr. Najjara.

Podsjećanja radi, Rijaset Islamske zajednice je donirao 185 hiljada KM za pomoć radu poliklinike „Dr. Najjar“ koja pruža medicinske i humanitarne usluge sirijskim izbjeglicama, a donacija je realizirana putem Ureda za društvenu brigu Rijaseta. Ova poliklinika svojim radom pokriva područje grada Antakija u Turskoj i dnevno prima više od 400 bolesnika kojima besplatno pruža potrebne zdravstvene i laboratorijske usluge kao i neophodne lijekove. Na ovoj poliklinici sirijske izbjeglice sa područja ovog turskog grada svakodnevno mogu dobiti pomoć iz različitih medicinskih oblasti, a  organiziraju se i redovne posjete pojedinim sirijskim školama u Turskoj u okviru kojih ljekari vrše preglede, daju medicinske savjete djeci i nastavnicima uz objašnjenja o pojedinim zaraznim i epidemiološkim oboljenjima, načinu postupanja i metode razlikovanja od drugih oboljenja.