A+ A A-

Posjete Srebrenici i Bratuncu: Istaknuta potreba stalnog pomaganja povratnika

U radnoj posjeti medžlisima Islamske zajednice Srebrenica i Bratunac u četvrtak 11. februara ove godine boravio je muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović.

12 02 2016 03 muftijstvo tz aktivnosti 0

Tokom posjete ovim medžlisima muftija Fazlović je razgovarao u odvojenim susretima sa glavnim imamima i predsjednicima medžlisa, imamima i članovima izvršnih odbora.

U razgovorima je naglašena specifičnost ovih područja i razuđenost džemata, što iziskuje drugačiji vid organiziranja vjerskog života. Istaknuta je i stalna potreba pomaganja povratnicima. Potvrđena je dobra organiziranost rada ovih medžlisa.

12 02 2016 03 muftijstvo tz aktivnosti 1

Uz muftiju Fazlovića ovim susretima su prisustvovali njegovi saradnici dr. Sead-ef. Seljubac i Muamer Zukić.

Podrška radu Imareta u Tuzli

Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović se 10. februara 2016. godine susreo s predsjednikom MDD Merhamet Hajrudinom Šahićem. Susret je održan u Behram-begovoj medresi u Tuzli.

12 02 2016 03 muftijstvo tz aktivnosti 2

Tokom ovog razgovora naglašena je važnost rada Narodne kuhinje Imaret u Tuzli u kojoj se dnevno priprema oko 3.500 obroka za ljude u potrebi, a koji se dijele na 16 lokacija na području Tuzlanskog kantona.

Konstatirano je i da veliki broj muslimana ima svijest o važnosti rada ove kuhinje. Oni učestvuju u stalnim akcijama Islamske zajednice u BiH prikupljanja mesa i poljoprivrednih proizvoda za potrebe Imareta.

(www.muftijstvotz.ba)