A+ A A-

Stručni seminar za imame i vjeroučitelje s prostora Konjica, Jablanice i Prozora

Vjerskoprosvjetna služba Rijaseta IZ-e u BiH i Muftijstvo mostarsko 29. 08. 2013.g. organizirali su stručni seminar za imame i vjeroučitelje osnovnih i srednjih škola sa područja Konjica, Jablanice i Prozora.

vps-sem-vjer-konj-jab-pro-08-2013-1

 

Seminar je održan u prostorijama Drvene sale Narodnog univerziteta u Konjicu u četvrtak, 29.08.2013.g. u trajanju od 09 do 13 sati. Seminaru je prisustvovao veliki broj imama i vjeroučitelja s ovih prostora.

Nakon uvodnih riječi predsjednika udruženja Ilmije za Konjic, Jablanicu i Prozor mr. Safeta ef. Pozdera obratio se i izaslanik muftije mostarskog Nazif ef. Garib a nakon njegovog obraćanja prešlo se na radni dio seminara i izlaganje predviđenih tema.

Na prvom mjestu je Rukovodilac Vjerskoprosvjetne službe, dr. Amir ef. Karić izložio temu "ULOGA IMAMA I VJEROUČITELJA U SISTEMU IZ-e", nakon koje je uslijedila bogata diskusija, brojna pitanja i odgovori o aktuelnom stanju u Islamskoj zajednici i budućim pravcima djelovanja sa fokusom na obavezu svakog pojedinca da uzme aktivno učešće u radu i rješavanju problema na lokalnom nivou.

E.B.

  • 0101